Vacature Cliëntenraad

Denkt u graag mee hoe wij het welzijn van onze cliënten op hoog niveau kunnen houden? We zijn op zoek naar een nieuw lid voor onze Cliëntenraad!
 
Iedere zorgorganisatie heeft een Cliëntenraad. De Wet medezeggenschap cliënten zorginstelling heeft dit formeel geregeld. Wij zien dit echter niet als onze wettelijke plicht, maar onze morele. Wij willen trots zijn op wat wij bereiken: optimale zorg en begeleiding, veel persoonlijke aandacht en tijd, kwaliteit van leven voor onze cliënten. Om dit te bereiken is ons oor te luister leggen bij onze cliënten en hun naasten cruciaal. De Cliëntenraad vertegenwoordigt cliënten en behartigt enkel hun belangen en is een gesprekspartner voor de bestuurder en het management. Onze Cliëntenraad bestaat uit 7 personen. Zowel uit onze zorgvilla Vivere als vanuit de dagbesteding.
 
Wat houdt deze rol in?
Minimaal zes keer per jaar vergadert de Cliëntenraad samen met de bestuurder en een MT Lid. De vergaderingen vinden plaats in Vivere en vinden ‘s middags plaats. Ze duren ongeveer 1,5 uur. Onderwerpen die op tafel komen zijn zaken in de eigen woon- en leefomgeving en zorg- en dienstverlening. Eenmaal per jaar heeft de Cliëntenraad een ontmoeting met de Raad van Commissarissen. Ook wordt zij betrokken bij de benoeming van leden van de RvC.
 
Belangrijk is dat de Cliëntenraad representatief is voor de cliënten van Vivere Wonen én Sanare en voldoende binding heeft met de doelgroep: mensen met een beperking door een chronische ziekte. Gelet op de huidige samenstelling zouden wij graag een cliënt of naaste vanuit de dagbesteding willen uitnodigen om te reageren. Maar ook een cliënt of naaste van Vivere is zeker welkom.
 
Heeft u interesse? Of wilt u mij hierover spreken? U kunt uw interesse kenbaar maken aan ondergetekende mbuijzer@outlook.com. Ik hoop op enthousiaste reacties!
 
Met vriendelijke groet,
Marieke de Buijzer
Voorzitter Cliëntenraad

Vorige
Vorige

Paasworkshop voor medewerkers

Volgende
Volgende

Nieuwe leden Raad van Commissarissen